Že se trefily do černého, dokazuje i první místo v nedávném letošním ročníku gastronomické soutěže Gourmet Brno v kategorii nejlepší cukrárna města. „Nenapadlo nás, že bychom mohly vyhrát. Zvlášť když prodáváme jeden cukrářský produkt,“ říká Zelenková.

Tím jsou právě malé dorty nazvané cupcaky. Nápad na ně našly na internetu. „Původně jsme chtěly kavárnu, ale těch je tady hodně. Pak jsem viděla fotografie těchto dortů a přišlo mi to jako dobrý nápad,“ popisuje Michalová. V Cupcakekárně prodávají i kávu a limonády.

Malých dortů mají denně přes deset druhů, několik druhů obměňují. „Na srpen plánujeme borůvkové či ostružinové příchutě,“ říká Michalová. Řídí se prodejností dortů i návrhy zákazníků.

V cukrárně Větrník s Radimem Řezáčem.
Zmrzlina? Loni byla trend marihuanová, letos aloe vera, říká cukrář

Od ostatních se podle nich odlišují tím, že výrobky pečou přímo na místě. Svůj úspěch přičítají originalitě nápadu a krabičkám, ve kterých dorty prodávají. „Vypadají jako dárkové balení. Zákazníci je proto rádi kupují pro druhé,“ přibližuje Michalová.

Při spolupráci se doplňují. Michalovou baví především práce s lidmi, Zelenkovou přinášení nových nápadů. „Je úžasné, že se stále někam posouváme a vymýšlíme, co bude dál,“ shodují se.

Žádný ze zaměstnanců Cupcakekárny není vyučený cukrář. Při konkurzu pouze každý musel vytvořit vlastní dort. „Chtěly jsme, aby byli naši cukráři kreativní,“ vysvětluje Michalová.

Zájem o dorty není stálý. Někdy je vyprodají, jindy se to nepodaří. „Co neprodáme, to si bereme domů,“ smějí se.

Ilustrační foto.
Anorexie: závislých na hladu přibývá, vyléčit pacienta je obtížné

MICHAELA NÁROŽNÁ