Světová hospodářská krize už zasáhla i Brno. Její dopady pociťují zatím především zaměstnanci Zetoru. Výrobce traktorů se ještě před rokem chlubil rekordními tržbami a trpěl jen nedostatkem pracovníků ve výrobě. Dnes je na tom firma kvůli snížené poptávce po traktorech právě opačně. Zaměstnanců má nadbytek a sahá k úsporným opatřením. Z podniku už musela odejít část dělníků a ostatní čekají v únoru a březnu vynucené nepracovní pátky.

„V úterý rozhodlo vedení společnosti o zkrácení pracovního týdne na čtyřdenní. Činíme tak kvůli udržení co nejvyšší zaměstnanosti pro nadcházející čtvrtletí v němž předpokládáme navýšení výroby,“ uvedl dnes personální ředitel Zetoru Richard Kruksa. Ve volném dni budou lidé v Zetoru pobírat osmdesát procent průměrné mzdy. „Je to výrazně více než stanovuje zákon,“ upozornil Kruksa.

Tento krok vesměs všichni nejen v Zetoru hodnotí jako nejmenší zlo. „Na výplatní pásce budu mít asi o tisíc korun méně, ale nic s tím nenadělám. Nezruinuje mě to. Jak se to ale dotkne ostatních nevím,“ řekl jeden ze zaměstnanců firmy, který si nepřeje být jmenován. Podobný názor sdílí i odboráři. „Není to samozřejmě ideální stav, ale v rámci možností jsou výsledky jednání ještě dobré,“ vyjádřil se předseda místní odborové organizace Alois Kazelle.

A přizvukuje mu i mluvčí brněnského úřadu práce Ivana Ondráková. „Je lepší na čas zkrátit pracovní dobu, než propouštět,“ ví mluvčí.
Mnohem hůře než kmenovým pracovníkům Zetoru se vede zahraničním brigádníkům. „Svá místa už opustila většina agenturních zaměstnanců,“ upozornil šéf odborářů Kazelle. Ze sto třiceti převážně vietnamských a ukrajinských dělníků jich v podniku zbylo pouhých šestnáct.

K propuštěným cizincům přibylo také jednatřicet stálých zaměstnanců. „Odešli před Vánoci. Vše jsme však vyřešili nenásilně, většina z těchto lidí už chtěla jít například do předčasného důchodu,“ potvrdil Kazelle.

Méně klidní než šéf odborů jsou však řadoví zaměstnanci. „Bez pomocných pracovníků jsme jako bez rukou. Práce je teď pro nás těžší. Navíc neodchází jen pracovníci z agentur. Nevídáme tu už ani ty, kteří dostali výpověď ve zkušební době. Vypadá to, že členové vedení propouští nenápadně a postupně. Nechtějí nahlašovat na úřad práce hromadné propouštění,“ svěřil se výše zmiňovaný pracovník traktorky.

Proti jeho slovům se však důrazně ohradil personální ředitel podniku Richard Kruksa. „To je nesmysl. Na všech krocích spolupracujeme s odbory a rozhodně se nepohybujeme na hraně zákona. Našich zaměstnanců si velice vážíme a chováme se k nim s maximálním respektem,“ prohlásil rezolutně ředitel.

Úterní krok vedení Zetoru se dal podle ekonoma Marka Hatlapatky očekávat. „Všechny podobně zaměřené podniky teď mají kvůli krizi problémy s odbytem a omezují pracovní dobu svých zaměstnanců,“ vysvětlil analytik společnosti Cyrrus. Zároveň však také varoval před dalšími problémy. „Pokud krize potrvá, přijdou v Zetoru určitě na řadu další úsporná opatření,“ upozornil Hatlapatka.

Petr Jeřábek