Ti v úterý už podruhé za poslední dva týdny rozeslali i tiskovou zprávu, která na první pohled působila jako zpráva odeslaná z magistrátu. „Abychom předešli nedorozuměním, doplnili jsme všechny oficiální výstupy tiskového oddělení elektronickým podpisem. Stále také zvažujeme právní kroky proti těmto činům,“ uvedla mluvčí brněnského magistrátu Soňa Haluzová.

K falešným e–mailům, které se tváří jako zprávy odeslané z magistrátních adres, se oficiálně nikdo nehlásí. Pod prvním z nich byl podepsán mluvčí úřadu Pavel Žára, ten úterní byl podepsán „oddělením demence tiskového střediska magistrátu.“

Komentovat je nechce ani majitel recesistické webové adresy www.zitbrno.cz Michal Kašpárek, který její obsah vytváří se skupinou dalších anonymních přispěvatelů.

Upozornil ale na to, že vytvořit podobné falešné emaily není nic obtížného. „Díky počítačovým programům to zvládne i malé dítě. Proto je jen dobře, že magistrát začal své emaily zabezpečovat elektronickým podpisem,“ řekl Kašpárek.

Magistrát také po více než roce spustil oficiální stránku věnovanou novému sloganu, kterou najdou lidé na adrese www.brno.cz/zitbrno. Recesistický web je ale v provozu mnohem déle a přilákal na sebe pozornost tisíců lidí.