Porotci vybrali vítěze ve dvanácti kategoriích. Například mezi masnými, mléčnými či cukrářskými výrobky nebo nápoji.

Hned se dvěma výrobky zabodovalo Agro Brno-Tuřany, a to s tuřanským kyselým zelím a tuřanskou zelnou šťávou.

Uspěl také třeba uzený špek z boků od Bedřicha Vlacha nebo MarhuLové Sladké od Pavla Laciny z Velkých Pavlovic na Břeclavsku. „Začali jsme ho vyrábět asi před třemi lety. Inspirací bylo ledové víno. Vybrali si ho na ambasádě v Kanadě, našlo si cestu i do Číny,“ řekl vinař.

Zlatá chuť jižní Moravy 2020:

1. Pekařské výrobky

Koláč ze skanzenu – Martina Harnošová

2. Cukrářské výrobky

Větrník – JK CUKRÁRNA

3. Mléko a mléčné výrobky

Kozí sýr přírodní dlouho zrající – Markéta Palánová

4. Maso a masné výrobky - tepelně opracované

Uzený špek z boků – Bedřich Vlach

5. Maso a masné výrobky – trvanlivé, včetně tepelně neopracovaných masných výrobků

Paštika Švestková s Rumem a tymiánem – e-jídlo.cz

6. Ryby a rybí výrobky

Pstruh duhový – S.M.K.

7. Ovoce a zelenina v čerstvé nebo zpracované formě

Tuřanské kysané zelí přírodní – AGRO Brno - Tuřany

8. Mražené výrobky

Maková zmrzlina – Jiří Grygar Janský

9. Hotové výrobky – ostatní

Bramborové lokše s makovo-povidlovou náplní – Pekařství Křižák

10. Ostatní potravinářské výrobky

Želé ze slámového vína odrůdy Frankovka – Oldřich Drápal

11. Nealkoholické nápoje

Tuřanská zelná šťáva – AGRO Brno - Tuřany

12. Alkoholické nápoje

MarhuLové Sladké – Pavel Lacina