Nahrávka zaznamenává rozhovor mezi senátorem Vlastimilem Sehnalem z ODS a podnikatelem Přemyslem Veselým. Vyplývá z něho, jak fungoval mechanismus přidělování zakázek stavebním firmám a jakou „provizi“ z toho dostávali jednotliví politici. Podle senátora Zlatušky se Sehnal snažil přimět Veselého k tomu, aby řekl něco kompromitujícího na šéfa jihomoravské ODS Milana Venclíka ve smyslu, že on si bere na úplatcích víc než ostatní politici.

Zlatuška podle svého vyjádření nahrávku dostal před čtrnácti dny. „Od koho, to vám neřeknu. Ale už při předání jsem měl informaci, že nahrávku již má protikorupční policie,“ uvedl senátor Zlatuška. V ODS se přitom spekuluje, zda za zveřejněním nestojí právě on. „Nemám s tím nic společného,“ reagoval senátor. Podle něj nahrávka byla zřejmě pořízena v rámci boje uvnitř ODS. Zlatuška přitom část nahrávky pouštěl i na jednání brněnských radních.

„Bylo by vhodné udělat hloubkový externí audit toho, co se tam tehdy dělo,“ řekl senátor s tím, že v době pořízení nahrávky měla v Brně většinu ODS. Podle Zlatušky lze z poslechu záznamu usuzovat, že nahrávku pořídil jeden ze dvou účastníků schůzky. Na nahrávce je totiž rozpoznatelná i návštěva toalety, což vylučuje použití odposlechu zabudovaného v místnosti.