Dopravu v Merhautově a Jugoslávské stále komplikuje uzavřená křižovatka Francouzské a Přadlácké, která měla být hotová už na konci dubna. „Řešíme stížnosti a problémy neustále. Stav, kdy křižovatku Vranovská-Cejl řídili policisté, vydržel asi taky jen dvě odpoledne,“ popsal starosta Brna-severu Martin Maleček.

Opravy křižovatky
• Jugoslávskou, Merhautovu a Vranovskou ulici opravovali ve třech etapách už od začátku dubna.

• Opravy komplikovala i prodloužená uzavírka Francouzské ulice.

Policisté se odvolávají na to, že místo hlídají, při mimořádných událostech musí ale hlídky odjet. „Jsou tam každý den. Pokud se ale stane někde v okolí dopravní nehoda, jako tomu bylo v minulém týdnu, jedou tam,“ sdělil policejní mluvčí Pavel Šváb.

Aby předešli dalšímu nepříjemnému překvapení místních, už minulý týden s nimi řešili zástupci Brna-severu rekonstrukci Útěchovské ulice v Soběšicích, která začne patrně příští rok na podzim. „Na diskuzi přišlo skoro sto lidí. S projektanty jsme představili, jak bude ulice vypadat. Řešili jsme i majetkoprávní spory, kvůli kterým tam zatím není možné postavit jak chodníky, tak parkovací stání. Lidé dostanou možnost hlasovat v anketě, jestli chtějí spíše parkování, nebo chodníky,“ sdělil Maleček.

Ilustrační foto.
Mezi Kolištěm a Bratislavskou zruší přechod. Kvůli lepšímu provozu

Rekonstrukce Útěchovské ulice má podle plánu skončit v roce 2020. „Uděláme také dešťovou kanalizaci. S lidmi jsme hovořili i o tom, že musíme přesunout tři zastávky. Vzhledem k tomu, jak je oprava náročná, jsme rádi, že do ní můžeme lidi zapojit od počátku,“ dodal Maleček.

Podobná situace, jako ve vytížené křižovatce Merhautovy a Jugoslávské ulice, hrozí i při opravách křížení u královopolského Semilassa. Kvůli četným uzavírkám v okolí, například na Slovanském náměstí, město ale jeho rekonstrukci odložilo. „Oprava je už nutná, proto hledáme nejlepší možný termín. Ten musíme koordinovat s dalšími stavbami,“ sdělila Zuzana Šrámková z brněnského magistrátu.

Ilustrační foto.
Nemocnice investují stamiliony. Postaví nový pavilon nebo dokončí operační sály