„Sešli jsme se tu proto, abychom šířili pravdu o živočišném průmyslu. V jednadvacátém století lidé nepotřebují k přežití konzumovat zvířata,“ sdělila na místě redaktorce Deníku Rovnost jedna z účastnic blokády Natálie Havlová.

Účastníci blokády navíc podporují český film Svědectví, který pojednává o krutém životě zvířat v českých chovech. „Dokument odhaluje pravdu, jíž živočišný průmysl záměrně tají. Problém se netýká jen zahraničních chovů, ale i našich velkochovů, malochovů, ale také bio chovů, kde se se zvířaty zachází pouze jako se zbožím,“ uvedla bojovnice za osvobození zvířat Monika Havlová.

Demolice kvůli připravované multifunkční aréně v západní části brněnského výstaviště míří do finále. Hotovo bude do konce měsíce, únor 2022.
Bagry a náklaďáky v zápřahu: demolice kvůli nové brněnské aréně míří do finále

Online premiéru filmu plánují jeho autoři na letošní 2. březen. V různých kinech po celém Česku je k vidění od loňského roku.

Protestní akce je plánovaná na několik hodin. „V Globusu budeme do té doby, než lidem rozdáme všechny letáky nebo dokud nám to dovolí vedení obchodu,“ upřesnila Monika Havlová.